Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 0,5 kg paradicsom
- 2 fej hagyma
- 2 tk vegeta
- 1 tk só
- 1 tk pirospaprika
- szalonna
- víz
- +++ kolbász, krinolin, virsli, tojás, rizs
A szalonna mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk zsírosra a lecsót. Ha kevés a zsír tehetünk hozzá egy kis olajat.
A felaprított szalonnából kisütjük a zsírt, majd a pörcöt kiszedjük.
A felkockázott hagymát megpirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, egy kanál vegetát, a feldarabolt paprikát és a vizet, majd lefedve puhára pároljuk kis lángon.
Ha a paprika megpuhult hozzáadjuk a paradicsomot, a maradék vegetát és sózzuk ha kell. Ha a paradicsom kemény, akkor kevesebb levet enged ezért lehet hogy kell még vizet pótolni.
Lefedve készre pároljuk, majd hozzáadjuk a +++ kedvenceket.