Lecsó

2014.07.04. Szólj hozzá!

recept

Hozzávalók:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 tk vegeta
  • 1 tk só

  • 1 tk pirospaprika
  • szalonna
  • víz
  • +++ kolbász, krinolin, virsli, tojás, rizs

 A szalonna mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk zsírosra a lecsót. Ha kevés a zsír tehetünk hozzá egy kis olajat.
A felaprított szalonnából kisütjük a zsírt, majd a pörcöt kiszedjük.
A felkockázott hagymát megpirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, egy kanál vegetát, a feldarabolt paprikát és a vizet, majd lefedve puhára pároljuk kis lángon.
Ha a paprika megpuhult hozzáadjuk a paradicsomot, a maradék vegetát és sózzuk ha kell. Ha a paradicsom kemény, akkor kevesebb levet enged ezért lehet hogy kell még vizet pótolni.
Lefedve készre pároljuk, majd hozzáadjuk a +++ kedvenceket.

A bejegyzés trackback címe:

https://empirestuff.blog.hu/api/trackback/id/tr386471919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Empire Stuff