Fonott kalács

2014.06.05. Szólj hozzá!

recept

fonott kalács recept

fonott kalács recept

Hozzávalók:2014-01-27_20.36.53.jpg

  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 tk só
  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg friss élesztő

 

Elkészítés:

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
  2. Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
  3. Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
  4. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
  5. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
  6. Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.

 

6-os fonat elkészítése 2:09-től:

fonott kalács recept

A bejegyzés trackback címe:

https://empirestuff.blog.hu/api/trackback/id/tr556280455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Empire Stuff